Datorvirus

Datorvirus drabbar dom flesta någon gång. En del virus är ganska harmlösa, men allt fler blir allt mer lömska och elaka. Misstänker du att du har drabbats av virus så ska vi på pcdoktorn guida dig genom virusrensningen, steg för steg. Tex hur du hittar bra och gratis (vissa) antivirus program.

(mera text inom kort)

4 kommentarer

 1. Hejsan! Jag misstänker att min dator inte är ren. Den startar väldigt segt o stänger av sig själv. Finns det något som jag kan göra. Jag har inte kvar installations skivan o dessutom har jag foton som jag vill rädda. Jag har en dator till om det kan hjälpa Mvh

 2. Hejsan! Datorn har blivit drabbad av virus. Den håller på och felsöker hela tiden och man kommer inte alls in i ”datan”. Har ni något råd om vad man kan göra? Kan jag rensa allt och köra säkerhetskopiorna som jag laddat ned?

  M v h

  Anita

  1. Hej!

   Jag skulle använda säkerhetskopiorna som ”sista utväg” eftersom det innebär att alla dokument och förändringar som är gjorda efter säkerhetskopian försvinner.

   Har du försökt att starta datorn i ”felsäkert läge”? Ev kan du komma in i datorn på det sättet och därifrån köra ditt antivirus-program för att söka och rensa ut viruset.
   Ett annat lite mer avancerat sätt är att starta datorn från en CD-skiva för att undvika att viruset laddas in i minnet, och sen söka och rensa viruset.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *