Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials är ett antivirusprogram från just Microsoft. Det är gratis att ladda ner och använda. Programmet är bra och det gör det man förväntar sig, dvs håller koll på din dator vad gäller virus och trojaner och andra elaka program. Programmet ligger snällt i bakgrunden och gör inte mycket väsen av sig när det inte behöver, vilket är bra. Inget som stör i onödan. Inte heller verkar det dra speciellt mycket prestanda, vissa antivirusprogram kan dra alla resurser ur datorn vilket inte riktigt är dom flestas önskemål..

Programmet uppdaterar sig självt med jämna mellanrum. Skulle uppdateringen missas ändras färgen på ikonen längst ner till gul. Då klickar man bara upp programmet och kör ”Update” manuellt. Enkelt!

Inställningar i Microsoft Security Essentials

För att ikonen ska hålla sig grön måste man köra en virusskanning då och då. Enklast lägger man in ett schema, tex en gång i veckan, så sköts även det med automatik.  När programmet väl börjar skanna märks det knappt alls, såvida den inte hittar någon misstänkt fil – som den då påpekar. Ett mycket bra alternativ om man letar efter gratis antivirus.

Schemaläggning virussökning

Läs mer och hämta hem Microsoft Security Essentials här.

2 kommentarer

  1. Betyder detta att man inte behöver betala en smärre förmögenhet för ett antivirusprogram längre? Låter ju klockrent!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *